A nagycsaládosok körében tarolnak az új 7 személyes autók, hiszen 2,5 milliós állami támogatással lehet most hozzájutni a hőn áhított új autóhoz. Mai teszt alanyunk is egy ilyen autó! Toyota Prius Plus!

Toyota Prius+

Az autóról külsejéről nem írnék ódákat, mert nem is tudok. Valakinek nagyon tetszik, valakinek egyáltalán. Nekem oldalról bejön. Előlről és hátulról nem igazán hozott lázba.

Belül az újra felhasznált anyagok jó tapintásúak, az ülések kényelmesek voltak. És ami nagyon nagy előny, hogy a középső üléssor is sínen mozgatható, így a 6-7 ülésre is könnyű beszálni.

A kormány jó fogású, de a váltó kar igazán fúrcsa. Nem rossz tapintású, de elég mókás vele az irányváltás. Ami viszont jó hír, hogy van a rekuperációt segítő B állás is, így a visszatöltés intezitását még tovább tudjuk növelni, ezzel peddig csökken a fogyasztás, és a fékeket is kíméljük.

Jó az úttartása és méreteihez képest könnyen is mozog, bar azért lássuk be nem egy erőgép. A 99LE benzinmotor 11mp körül gyorsítja 100km/h-ra a Prius Plust! Teszt fogyasztása pedig 6.3liter.

De ami talán ezeknél a 7 személyeseknél a legfontosabb, hogy hogyan is férünk el. A válasz egy szóval könnyen! A videóban meg is mutatom, ha még nem láttad kattins az alábbi gombra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét