Manapság már nagyon kevés szaladgál belőle az utakon. Maximum az elhivatott trabant tuningolók, vagy éppen állag megóvók akik találkozókra járnak vele ők használják, illetve talán még 1-2 kisöregnél lehet találni viszonylag jó állapotú Trabant 601-et.

Az biztos, hogy 1-1 jó állapotú példányért akár több százezer forintot is kérnek a használtautó piacon, hiszen sok törődést igényel és valószínűleg nem könnyű hozzá alkatrészt találni.

Ez a konkrét példány amit a videóban is láthattok 1987-ben gurult le a gyártó szalagról. 594cm2-es 26LE-s változat. A jóég tudja, hogy mennyit érhet, de ha a használautón körbenéztek, akkor 50db eladó 601-es van a piacon és 150.000Ft az alja és 2millió forint a teteje amiért hozzá juthattok egy ilyen autóhoz.

A Balaton felvidéket jártuk be vele. Emelkedőkkel, és kanyarokkal teli úton az autóval tényleg élmény volt autózni. No de nem a manapság használt értelemben volt élmény, hanem inkább nosztalgikus élmény volt. Sokszor felmerült bennem a kérdés: “Vajon fel tudunk menni az emelkedőn?” és elárulhatom, hogy mindig feljutottunk.

A kormányváltó, a klíma hiánya, az ügyes bajos indítás, és ráadásként a térképpel navigálás mind-mind a régi időkre emlékeztetnek. Azt gondolom, hogy több oldalt is írhatnék az autóról, de inkább azt javaslom nézzétek meg a kis túránkat amelyet ezzel az autóval tettünk meg.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét